jan
23

Egy kézzel hímzett szalaggal még szebb lehet az ajándék


image
by Gergely
No comments yet

Az ajándék nem csak magát a tárgyat jelenti.
Sőt, főként nem az adja az értékét, mennyi pénzt hagytak ott érte a boltban. Sokkal inkább az számít, mennyi időt és energiát szánt az ajándékozó a beszerzésébe; hogy odafigyelt ránk, amikor megemlítettük, mit szeretnénk; és hogy és hetek vagy akár hónapok alatt sem felejtette el. Nem sajnálta rá a szabad délutánjait, hogy boltról boltra járjon, és beszerezze nekünk.

A csomagolás növeli az ajándékozás izgalmát

A csomagolás szintén hozzáad a meglepetéshez, hiszen növeli az ajándékozás izgalmát. A lassú bontogatás, a szalag kioldása és a papír lefejtése közben még van egy kis időnk azon töprengeni, vajon mi is lehet az: megtapogatjuk, megrázogatjuk, bekukkantunk a papír mögé. Sokkal izgalmasabb így, mintha csak kiemelnénk a tárgyat egy ajándékzacskóból. Ezért ajándékozóként érdemes a csomagolásra is nagy figyelmet fordítanunk. A papír legyen alkalomhoz illő: születésnapra ne a karácsonyról megmaradt fenyőfás vagy télapós díszcsomagolót használjuk fel, hanem szerezzünk be újat. Egy szép szalag még a legegyszerűbb papírt is feldobja: ha az előbbi különleges, utóbbi lehet akár egy egyszerű barna csomagolópapír vagy színes krepp-papír is.

A szalagra ráhímeztethetjük a jókívánságunkat.

Egy kézzel hímzett szalaggal még szebb, még egyedibb lehet az ajándék. A szalagra ráhímeztethetjük a megajándékozott nevét, az alkalmat, ráírhatunk egy jókívánságot, de akár egy idézetet vagy ábrát is. Ha igazán egyedi ajándékot szeretnénk, a hímzett szalagra kerüljön egy az illetőre jellemző kép vagy valami olyasmi, ami a csomagban rejlő meglepetésre utal – nem árulja el, mi az, csak sejteti. Egy kézzel hímzett szalaggal feldobott csomagolás még egyedibbé teszi az ajándékot, és azt sugallja a megajándékozottnak, hogy azt szerettük volna, hogy tökéletes legyen a meglepetés; hiszen így igazán érezni fogja, mennyit jelent a számunkra.


Címke: ,

Comments are closed.