jan
24

Kézzel hímzett kép, a legszebb lakásdekoráció


image
by Gergely
No comments yet

Ha az egyik családtagunk, barátunk vagy kedvenc kollégánk most költözött új lakásba, és a születésnapja vagy más ünnep közeleg, könnyű dolgunk lesz, hiszen valószínűleg bárminek örül majd, ami feldobja új otthonát. Amikor képzeletben berendezzük leendő lakásunkat, hajlamosak vagyunk csak a funkcionális bútorokra és kiegészítőkre gondolni, így mire elkészülünk, valóban minden praktikus és működik is, a szobák valahogy mégis üresek. Hiányzik a dekoráció; azok a kis apróságok, amelyek egy lakást otthonná tesznek.

Egy szép kép meghatározza a szoba hangulatát

Muszáj megtörni valamivel a falak fehér egyformaságát. Ám mivel egy nagyobb méretű kép nagyon is meghatározza a szoba hangulatát, biztosan nem emelnénk le egyet találomra egy lakberendezési áruház polcáról; olyat szeretnénk, amely igazán illik hozzánk, amely kifejezi, kik is vagyunk. Ajándékozóként érdemes erre is gondolnunk a kép kiválasztásánál. Ha egyedi ajándékot szeretnénk adni, készíttethetünk például vászonképet az illető kedvenc – akár saját – fotójából, vagy meglephetjük egy kézzel hímzett képpel.

Egy hímzett kép igazán egyedi ajándék

A kézzel hímzett kép előnye, hogy kedvünk szerint alakítható: az kerülhet rá, amit csak szeretnénk. Ha egy mediterrán stílusú otthonba kerül majd a kép, ábrázolhat például virágokat vagy tengerpartot; ha pedig egy modernbe vagy minimalistába, választhatunk csak egy-két színt vagy egyszerűbb formákat. A kézzel hímzett kép ábrázolhatja a megajándékozott kedvenc állatát, városát, a hobbiját, illetve utalhat akár a foglalkozására vagy legjellemzőbb tulajdonságára is; így lesz igazán egyedi ajándék.

A kézműves kép stílusa illeszkedjen a lakáséhoz

Ha azt szeretnénk, hogy tényleg kitegye a falra az ajándékba kapott képet, és ne a kamrában kelljen porosodnia, vegyük figyelembe a stílusát: a kép színvilága és témája illjen a lakáséhoz, és a mérete is legyen megfelelő. Ha a tekintélyes méretű nappaliba, a kanapé fölé szánjuk az alkotást, egy kisebb darab nem lenne elég látványos. Egy pici garzonba viszont egy nagy túl sok, vagy lehet, hogy el sem férne. Ha a kép témáját illetően nem tud dönteni, nézze meg a galériában, miket hímeztem már, hátha kap egy jó ötletet!


Címke: ,

Comments are closed.