• Az egyedi ajándék miért személyes?

  Az egyedi ajándék személyes.

  Az egyedi ajándék személyes.

  Személyes ajándék

  ami csak róla szól

  Az ajándékozás tevékenysége mostanra sajnos sokak számára „szükséges rosszá” vált; például a karácsony közeledtével annyi a dolgunk, hogy a hátunk közepére se kívánjuk, hogy még a bevásárlóközpontokat is végig kelljen járjunk, mire mindenkinek bevásárolunk. De egy születésnap, névnap vagy ballagás is hasonló kihívások elé állíthat. Ha nincs ötletünk, lehetne szinte bármennyi időnk, akkor sem találnánk meg a tökéletes ajándékot, és végül vennénk valamit, ami legfeljebb drága, de biztosan nem személyes, egyedi vagy különleges; sokkal inkább sablonos. Ezért számítanak akkora „slágernek” a zoknik, parfümök és nyakkendők.

  A személyes ajándék nem feltétlenül drágább

  Pedig nem kerül feltétlenül többe, hogy igazán személyes ajándékot adjunk, mindössze máshol kell keresni. A tökéletes ajándék csak arról szól, akinek adjuk; egyedi, nem behelyettesíthető mással, és nem is adható másnak. Valami, ami felidéz egy közös emléket, a megajándékozott személyiségére, kedvenc hobbijára utal. Olyasmi, ami biztosan tetszeni fog neki, hiszen mindig emlegeti, hogy szeretne magának egy ilyet; vagy akár még ő maga sincs vele tisztában, de mi akkor is tudjuk, hiszen ismerjük.

  Az ajándékozásban  lényeg az ötlet

  Ez az ajándék lehet valami egészen egyszerű is, például egy asztaldísz vagy falikép; a lényeg, hogy mi van rajta. Ha ráhímeztetünk a tárgyra valamilyen egyedi motívumot, máris személyes lesz. Ha az illető nagy horgász, a díszre kerülhet hal; ha öt cicával él együtt, egy macska; ha zenész, egy hegedű – a lehetőségek száma végtelen. Ha megvan az ötlet, a megvalósítást szívesen elvállalom. Így nem kell járni a plázákat nap nap után, mire végre talál valami jó ajándékot, egyszerűen hátradől a fotelben, és megvárja, míg megérkezik a postás a meglepetéssel; önnek már csak be kell csomagolnia.